Netværk
Vi driver en række faglige netværk, som beskæftiger sig med forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol.
Kommunalt netværk
Netværket er for kommunale myndighedssagsbehandlere, der møder borgere med æresrelaterede problemstillinger. Det gælder både medarbejdere fra det beskæftigelsesfaglige felt, integrationsområdet, socialforvaltningen, børne- og ungeområdet, handicapområdet og borgerservice.
Netværkets formål er at formidle den nyeste viden på området samt at give kommunale fagpersoner mulighed for at dele viden og erfaringer. Det kan både handle om, hvad man gør i konkrete akutte sager, og hvordan man bedst arbejder forebyggende i det daglige.
Desuden giver netværket deltagerne mulighed for at etablere netværk på tværs af kommunegrænserne.
Der afholdes to årlige netværksmøder i henholdsvis Østdanmark (Sjælland og Bornholm) og Vestdanmark (Fyn og Jylland).
Skriv til os, hvis du vil tilmelde dig netværket eller ønsker mere information.
Forsker- og praktikernetværk
Netværket er for praktikere, hvis primære opgave er at arbejde med borgere, som er udsat for æresrelaterede konflikter. Desuden henvender det sig til forskere, der beskæftiger sig med dette emne på tværs af forskningsområder.
Netværkets formål er at give forskere og praktikere mulighed for at udveksle forskningsbaseret viden og praktiske erfaringer. At anskue området fra både en teoretisk og en praktisk vinkel kan åbne op for udvikling af nye ideer og tilgange.
Som medlem af netværket får du besked, når dato og emne er fastsat for det næste netværksmøde. Så kan du tilmelde dig, hvis emnet er relevant for dit arbejde.
Skriv til os, hvis du vil tilmelde dig netværket eller ønsker mere information.
Civilsamfundsnetværk
Netværket består af 21 foreninger og organisationer, som arbejder med forebyggelse af æresrelaterede konflikter og/eller ekstremisme.
Netværkets formål er at give de deltagende civilsamfundsaktører mulighed for at udveksle erfaringer inden for forebyggelsesindsatsen. Deltagerne skal frit kunne drøfte udfordringer og løsninger i forhold til æresrelaterede konflikter og ekstremisme. Det skal kunne skabe et fælles sprog og vidensgrundlag og formidle værdifuld viden til myndigheder og andre aktører. Desuden skal det arbejde for at styrke koordineringen af forebyggelsesindsatsen mellem myndigheder og civilsamfund.
Netværket mødes fire gange årligt for at erfaringsudveksle og drøfte forskellige temaer omkring æresrelaterede konflikter og ekstremisme. Netværket er derudover inddelt i en række mindre arbejdsgrupper, som arbejder sammen om specifikke udfordringer. Det kan eksempelvis være forebyggelse på uddannelsesområdet, udfordringer online, styrkelse af forældreområdet og lignende.
Skriv til os, hvis du ønsker mere information.